שבבי אלון אמריקאי ליישון יין, ברנדי, וויסקי, ותזקיקים שונים. השבבים משמשים תחליף לחבית ומתאימים במיוחד ליצרנים קטנים.
האלון האמריקאי מעשיר את המשקה בטעמי קרמל ווניל בולטים יותר משבבי האלון הצרפתי. שימוש בחביות אלון אמריקאי נפוץ במיוחד בתעשיית הוויסקי והברבן.
השבבים נמכרים במיכלים של 100 גר'
אופן השימוש:
יש להשרות את השבבים במשקה למשך כחודש.
כמות השבבים תלויה בסוג המשקה, משך היישון ובטעם האישי. הכמות המקובלת היא 2 עד 5 גר' שבבים לכל ליטר משקה.